Prihlásiť sa  |  Zaregistrovať
sk Slovakia  / 
dnes má meniny:
Emanuel
Logo
Home  ~  Spoločnosť  ~  

10.DNÍ ZDOKONALOVÁNÍ.... jdem dotoho?hned teď .-)

10.DNÍ ZDOKONALOVÁNÍ.... jdem dotoho?hned teď .-)
<>
icon 25.03.2017 icon 0x icon 1602x
1. den: Dej prioritu spánku
Život je houpačka – nahoru a dolů. Nic neovlivňuje naši schopnost zacházet s nepříjemnými situacemi více než adekvátní spánek. Jsme-li dobře odpočinutí, zregenerovaní a posílení, jsme schopnější udržet své emoce na uzdě, být produktivní a nalézat kreativní řešení. Naneštěstí diář moderní doby znemožňuje tuto základní prioritu plnit. Ale my tím začneme.
PROTO DNES začni rozvíjet svou spací rutinu. Stanov si čas, kdy vypneš telefon, televizi i hlavu.
2. den: Dej prioritu vodě
Unaven? Dej si čas, kávu, energetický drink! – tak zní obvyklé rady k nakopnutí. Bohužel, buď jde o řešení plné cukru, nebo které ještě více dehydratuje, než hydratuje.
Voda je základní surovina v těle. Naplňuje nás ze tří čtvrtin. Bez vody dobře nefungujeme a strádáme tělesně i mentálně.
PROTO DNES pij vody nejen více, ale hlavně pravidelně. Pokud nesneseš čistou, zřeď si ji citronem nebo mátou. Osvěží Tě to, a ještě detoxikuje.
3. den: Dej prioritu pohybu
Každý si uvědomuje, jak je cvičení dobré. Pozvedá náladu, snižuje stres, dodává energii. Jestliže tedy víme, že bychom cvičit měli, proč to neděláme?
Nejčastější výmluva zní: nedostatek času. Fajn, a když namítnu, že stačí 10 minut denně, už si ten čas najdeš? Co třeba během reklamní přestávky v televizi?
Možností je spousta. Krátké cvičení za pomoci YouTube, ranní protažení v ložnici, večerní procházka na čerstvém vzduchu.
Že nemáš ani 10 minut? A 2 minuty máš? Tak zkus prkno.
PROTO DNES udělej cokoli, čím rozhýbáš svou lenost. Ihned Tě to změní. Na pohybu je totiž úžasné, že dává soutěživou energii. Ať začneš čímkoli, budeš toho chtít příště zvládnout více než včera. Časem tak pochopíš, že pohyb je pokladem osobního růstu.
4. den: Dej prioritu přátelům
Sociální sítě nás činí šťastnými, protože máme pocit, že tak trávíme čas mezi lidmi, s blízkými. Bohužel, je to jen klam.
Ve skutečnosti touto cestou nemůžeme nikoho držet za ruku, když je smutný, podporovat ho osobní energií, kdy mu není do řeči, odhadnout, jestli se opravdu v těžkých chvílích zvedá, když nám pošle smajlík.
Prosím, nečekejme, až budeme mít sami krizi. Vzpomeňme si na lidi, na kterých nám záleží, už teď.
PROTO SI DNES naplánujme schůzku, kávu, večeři, jakékoli setkání s blízkým přítelem. Osvojme si nádherný návyk nalézat čas na správné věci, i když to není pohodlné.
5. den: Dej prioritu čtení
Čtení knih uklidňuje a zostřuje mysl. Klidnější a ostřejší mysl je pak lépe vybavena k zacházení se stresem a životními výzvami.
Čtení knih také přenastavuje životní kód na učení a sebeosvěžování. Pomáhá nám mít pozitivnější myšlení, protože díky čtení přestáváme trčet ve stojatých vodách starých domněnek. Čtení nám otevírá hlavu, zvětšuje rozhled a obohacuje nás o jiné pohledy, které by nás jinak nenapadly.
PROTO SI DNES před spaním vezmi knihu, po které jsi dlouho toužil, a začni první stránkou. Možná dáš jen jednu, než se Ti začnou klížit oči, možná deset. Ale uvidíš ty sny! A uvidíš ten zítřek!
6. den: Dej prioritu koníčku
Každý člověk se cítí dobře, když dělá to, co miluje. Najít si čas na vlastní koníček znamená nejen zdokonalovat se v konkrétní dovednosti, ale také uvolnit stres a chaos ve své hlavě. Koníček je totiž vždycky aktivita, kterou si UŽÍVÁME.
PROTO DNES věnuj čas něčemu, co máš rád, co jsi vždycky udělat chtěl, ale z „důležitějších“ důvodů jsi to odkládal. Nehledej vyšší důvod, pro který bys to měl udělat. Je to jen pro Tvou zábavu a uvolnění. Opravdu myslíš, že se k tomu musíš přemáhat? Proč se vlastně něčemu příjemnému nevěnuješ?
7. den: Dej prioritu fotografování
Snímky zachycují vzpomínky a vzpomínky nám oživují důležité chvíle. Otevřeme-li konzervu obrázku, zpomalíme, oceníme, zamyslíme se – nad pouhým jediným okamžikem. Zkrátka, nezapomínáme.
Fotografie mají obrovskou emoční sílu. Dokážou vmžiku zlepšit naši náladu, připomenout, co je v našem životě skutečně důležité.
PROTO DNES foť cokoli, co pro Tebe má energii – co Tě rozesmává, dojímá, okouzluje. Pamatuj, že zachraňuješ ne dnešek, ale zítřek a všechny další dny, kdy tuto energii budeš potřebovat.
8. den: Dej prioritu klidu
Zvláště „namáhavá“ výzva. Vyžaduje najít nejen čas, ale také místo. Konkrétně místo, kde se můžeš nabít přirozenou energií.
Nemusí to být přitom nikde daleko. Stačí kdekoli uprostřed ticha. Tedy i uprostřed sebe. Jen nechat odplynout chaos a vyplnit celé své tělo očistným nádechem a výdechem.
Klid je místo, kde se stáváš soustředěnějším a optimističtějším prostě proto, že dokážeš zastavit a napojit se na zdroj energie. Jako když přestaneš zmateně pobíhat po místnosti, abys nalezl wi-fi, a přesně v tu chvíli si Tě wi-fi najde sama.
PROTO DNES věnuj svému klidu 5 minut. Jen se soustřeď na dech. A užívej si následné myšlenky.
9. den: Dej prioritu hýčkání
Hýčkání není jen požitkářství. Je to nutnost.
Hýčkání znamená vyhradit si čas na připomenutí, že jsme v něčem speciální a zasloužíme si něco dobrého. Když totiž se sebou zacházíme dobře a věříme, že si to zasloužíme, hojnost se v našem životě začne množit. Pozitivní postoj k sobě vždycky přináší více spokojenosti.
PROTO DNES udělejme pro sebe něco zvláštního. Dopřejme si masáž, rozmazlení, dárek, který nám bude vždycky připomínat, co si zasloužíme.
10. den: Dej prioritu vděčnosti
Naše životy jsou, co se týče pozitivních/negativních událostí, plus minus stejné. To, že jsou někteří lidé pozitivnější, není jinými okolnostmi v jejich životě, ale jejich postojem. Dokážou být vděční za to dobré ve svém životě.
Kdykoli si děláme čas na vyjadřování vděčnosti, měníme k lepšímu své myšlení a životní pohled. Stáváme se silnějšími, odolnějšími, máme větší nadhled, více trpělivosti, víry i humoru. Náš život možná není lepší než jiných, ale na tom nezáleží – pokud ho sami vnímáme jako dostatečně dobrý.
PROTO SI DNES vymez čas, kdy oceníš všechno, za co můžeš být vděčný. Zapiš si to. Vyfoť si to. Uzavři se do vychutnání si toho, proč žiješ.
Být vděčný znamená mít pozitivní pocit. Z pozitivních pocitů vznikají pozitivní myšlenky, pozitivní myšlenky vybízejí k pozitivním činům a pozitivní činy vytvářejí pozitivní výsledky. Ne, osobní růst není nic nepříjemného ani namáhavého.
PeopleSTAR (0 hodnotenie)
básničky 304
citáty 413
vtipy 174
spovede 13
videá 90
blog 103
poviedky 24
Ďalšie príspevky autora
TOPlist TOPlist
Stránky PeopleLovePeople používajú súbory cookie. (Ďalšie informácie).